Els Mossos resolen una trentena de robatoris en establiments de Sarrià-Sant Gervasi gràcies a una empremta a un aparador

Imatge d'una càmera de seguretat quan capta al delinqüent. / Mossos

Els Mossos d’Esquadra han identificat un home de 33 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor de 28 robatoris amb força comessos en diversos establiments del districte. La investigació va començar el mes de març amb la denúncia d’una de les víctimes a partir de la qual es va identificar el presumpte autor gràcies a una empremta localitzada a l’aparador de l’establiment.

Els investigadors van seguir treballant amb altres denúncies de robatoris en establiments i les indagacions van determinar que el presumpte autor hauria abordat fins a tres cops el mateix comerç. Els robatori tenien elements coincidents i es diuen a terme sempre en una zona acotada del districte de Sarrià-Sant Gervasi i es van començar a produir a partir de l’estiu de 2017.

L’autor escollia l’establiment per realitzar el robatori entre aquells que tenien un aparador o porta de vidre orientada al carrer i que disposés d’una caixa enregistradora que estigués a la vista. El seu objectiu principal eren els diners en efectiu de les caixes fortes i, en aquells casos que no les podia obrir, no dubtava en emportar-se-les. No obstant, si veia algun objecte del seu interès també el sostreia.

Un cop triat l’objectiu forçava l’entrada, o bé trencant els vidres de l’establiment amb una pedra o forçant-ne els motors elèctrics de les portes o aparadors. El lladre es va emportar un total de 46.000 euros, entre diners i objectes sostrets, dels establiments afectats. L’autor dels robatoris va ingressar a presó. Des del seu ingrés a presó no s’han produït altres robatoris amb aquestes característiques al districte de Sarrià – Sant Gervasi.