Troben llançagranades, un arsenal d’armes i un zulo, ocult en una casa d’una pedania propera a l’aeroport de Saragossa

Una operació dels serveis d’Informació de la Guàrdia Civil, iniciada a principis de 2017, ha conclòs amb la localització d’un arsenal d’armes a l’interior d’un habitatge ubicat al municipi saragossà de Garrapinillos, on s’ha detingut el propietari de la casa, informa l’Institut armat. En el registre realitzat en el domicili del detingut s’han intervingut nombroses armes de foc, armes blanques, nombrosa munició, bancs de treball per a manipulació i prova de les armes, així com productes amb els quals es podrien fabricar explosius. A més, a la sala de l’immoble, sota terra, s’ha localitzat un zulo amb capacitat per ocultar una persona adulta estirada.

L’operació va començar al febrer de 2017, davant la sospita que un home podria estar en possessió de diverses armes de foc pertanyents a un familiar que havia mort recentment. Durant la investigació es va tenir coneixement que aquesta persona havia patit un accident domèstic en el mes de març, en què va resultar ferit a conseqüència d’haver manipulat munició.

Com a resultat de la investigació efectuada pels especialistes del Servei d’Informació es van obtenir nombrosos indicis que evidenciaven l’activitat il·lícita i manipulació d’armes a l’interior de l’habitatge regentada pel sospitós, situada en una finca del terme municipal de Garrapinillos.

Per tot això, els agents han procedit al registre al domicili del sospitós, en què s’ha intervingut el material que es relaciona a continuació distribuït per totes les estances de l’immoble:

– Armes curtes de foc
– Carabines d’aire comprimit
– Un llançagranades C-90
– Una granada de fusell de Cetme
– Fusell i subfusell d’assalt
– Granada de mà F1
– Canons retallats per a escopeta
– Canó de fusell
– Revòlvers
– Destrals de diferents característiques
– Més d’una vintena d’armes blanques
– Nombrosa munició de diferents calibres
– Punys americans
– Visor telescòpic
– Més d’una desena de fundes de pistola i revòlver
– Armilla balístic i 2 paquets antitrauma
– Un bagul de fusta que contenia precursors i elements químics, que poden ser utilitzats per a la fabricació d’artefactes explosius
– A més de multitud d’eines per a la manipulació de les armes

Al terra del saló, sota un dels sofàs, s’ha localitzat una trapa realitzada amb la pròpia rajola del sòl que donava accés a un habitacle tipus zulo amb capacitat per albergar a una persona adulta estirada. Al taller annex existent en la fina s’han trobat bancs de treball amb aplics per efectuar proves d’arma, i hi ha impactes de projectil en portes i objectes de l’interior de la finca. A més, s’ha trobat múltiple maquinària per treballar materials metàl·lics susceptible de ser emprada per modificar i reparar armes i municions, així com eines per a neteja, manteniment, manipulació i recàrrega d’armes i municions.

També s’han intervingut suports informàtics que seran sent estudiats en profunditat pels especialistes. L’habitatge comptava amb càmeres de videovigilància que cobrien els accessos a la finca, trobant-se a l’interior de l’immoble aparells electrònics per al maneig i visualització de les mateixes. A més, en el moment del registre, els agents han trobat armes curtes que estaven municionadas, amb cartutx en recambra i preparades per al seu ús. Per tot l’anterior, el habitant de l’immoble, un home espanyol de 35 anys i al que li constava una requisitòria en vigor de recerca, detenció i ingrés a la presó per un altre fet delictiu, ha estat detingut com a presumpte autor d’un delicte de tinença, tràfic i dipòsit d’armes, municions i explosius. Serà posat a disposició judicial en les pròximes hores.

Port de Tarragona