Una dona mor durant la nit en el rescat d’una embarcació d’esbarjo que va quedar a la deriva a sis milles de Calafat

Una dona ha mort aquesta matinada durant un servei de Salvament Marítim de Tarragona, que va actuar aquesta nit per rescatar una embarcació d’esbarjo, on viatjaven tres persones més, que van resultar il·leses. L’embarcació «Ursus» va quedar a la deriva a unes sis milles del port de Calafat, a l’Ametlla de Mar. L’avís de socors es va rebre a dos quarts d’onze de la nit, hora en què Salvament Marítim va mobilitzar l’embarcació Salvamar Polaris, que en un primer moment va estar realitzant les tasques de recerca, ja que des de l’embarcació no podien indicar la seva localització GPS i es desconeixia la seva posició exacta, informa Salvament Marítim.

Posteriorment es va mobilitzar l’helicòpter de salvament Helimer 220, que va localitzar l’embarcació a 6 milles de la costa de l’Ametlla. La Salvamar Polaris va començar l’operació de remolc -les condicions meteorològiques eren adverses, forta maror i vent amb ratxes de 50 nusos-, però durant la mateixa va començar a entrar aigua al Ursus i l’embarcació va bolcar.

Immediatament, des de la Salvamar Polaris es va rescatar a 3 persones, però es va constatar que la quarta que viatjava en l’embarcació d’esbarjo -una dona- estava desapareguda.
Ràpidament es va posar en marxa un dispositiu de recerca format per la pròpia Salvamer Polaris en zona, el Helimer 220 i la Salvamar Fomalhaut. Addicionalment, es mobilitza als bussos dels Bombers de la Generalitat.

El Helimer 220 va recuperar a la dona de l’aigua i la va traslladar a l’aeroport de Reus. Durant el trasllat es li van ser practicant les maniobres de RCP (reanimació cardiopulmonar), que va continuar realitzant el personal mèdic ja en terra. Finalment van confirmar la seva defunció. La Salvamar Polaris va traslladar als 3 tripulants rescatats a l’Ametlla, on van arribar al voltant de les 4.50 hores i van ser atesos per una ambulància medicalitzada del servei d’emergències mèdiques (SEM). Des de primera hora d’aquest matí la Salvamar Fomalhaut està realitzant la recerca de la motora, que va quedar buida a la deriva.

Port de Tarragona