Els Mossos detenen quatre homes que utilitzaven una botiga d’alimentació del Prat de Llobregat per comerciar amb material robat

Els Mossos d’Esquadra han detingut al municipi del Prat del Llobregat quatre homes de nacionalitat marroquina, d’edats compreses entre els 24 i els 45 anys i veïns dels municipis de Barcelona, Martorell i Terrassa, com a presumptes autors d’un delicte de receptació i per un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues. En l’operació es va descobrir que una botiga d’alimentació del Prat de Llobregat era utilitzada per receptar articles robats.

El dijous 17 de maig, durant un control de pas al municipi d’Abrera, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de les comissaries de Sant Feliu de Llobregat i de Martorell i agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van aturar un vehicle, amb dos ocupants al seu interior, els van identificar i durant l’escorcoll, van localitzar al maleter set motxilles buides i una maleta amb gran quantitat de material informàtic.

Davant els dubtes de la procedència il·lícita d’aquest material, els agents van comissar els objectes. Posteriorment els investigadors van comprovar que una part d’aquests havien estat sostrets en diversos delictes. Els agents van esbrinar que els objectes provenien de quatre robatoris a l’interior de vehicle perpetrats en diferents municipis de les comarques del Barcelonès i del Vallès Occidental.

El dilluns 11 de juny, els agents van citar en dependències policials a la persona a qui havien comissat el material informàtic i van esbrinar que era el propietari d’un establiment d’alimentació al municipi del Prat del Llobregat.

El mateix dia, els investigadors també van inspeccionar l’establiment que aquesta persona regentava, i del resultat de la inspecció, van localitzar gran quantitat de peces de roba de diferents marques amb les etiquetes i les alarmes posades, més de 100 rellotges, cinc drons, perfums, material informàtic i una peça de haixix d’un pes aproximat de 100 grams. Aquest material estava a la part dels magatzem i a l’interior de bosses d’escombraries i de caixes d’aliments, accessibles a tots els treballadors.

Els investigadors van considerar que l’establiment era un punt de receptació d’objectes provinents de delictes contra el patrimoni, motiu pel qual van detenir al propietari de l’establiment i als tres treballadors com a presumptes autors d’un delicte de receptació i van ser traslladats a la comissaria del Prat del Llobregat.

Així mateix, al propietari de la peça de haixix també va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Dels objectes recuperats al local els investigadors van comprovar que els drons havien estat sostrets d’una botiga d’una cadena comercial de joguines de Barcelona. Pel que fa al centenar de rellotges d’alta gamma, valorats en més de 10.000 euros, també havien estat sostrets feia dos anys d’una exposició a Igualada.

Encara es continuen fent gestions amb la resta d’objectes recuperats per determinar el seu origen.

Els arrestats van quedar en llibertat després de declarar en seu policial a l’espera que els citi el jutge.

Port de Tarragona