Bombers donen per extingit el foc que ha calcinat la «petita Venècia» de Sant Carles de la Ràpita

Imatge aèria de l'incendi. Font: Aguaita.cat

Els Bombers de la Generalitat van rebre ahir, a les 21.07 hores, l’avís d’un incendi a l’Embarcador de les Muscleres, a l’anomenada “petita Venècia” de Sant Carles de la Ràpita. Fins al lloc dels fets es van desplaçar una dotzena de dotacions de Bombers que a les tres de la matinada van poder donar el foc per controlat. L’incendi ha cremat dues naus, de 800 i 400 m2, amb embarcacions i materials diversos, així com una zona de vegetació que hi havia entre elles, d’uns 5.000 m2. Aquest matí encara quedaven punts calents al perímetre i a dins, i tres vehicles d’aigua de Bombers de la Generalitat han estat remullant la zona des de fora ja que hi havia perill que la nau pogués col·lapsar.

Cap a tres quarts de dotze del migdia el foc s’ha donat per extingit i les dotacions de Bombers s’han retirat de la zona. Una persona ferida menys greu ha estat traslladada a l’Hospital d’Amposta pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Al lloc dels fets també hi van treballar cinc unitats dels Mossos d’Esquadra. Dues persones de l’habitatge del costat de la nau van ser desallotjades i, segons els Mossos d’Esquadra, ja han pogut tornar al seu domicili. Des de fa unes hores també s’ha pogut reobrir la circulació a la TV-3408, que aquesta nit havia estat temporalment tallada a causa de l’incendi.

Altres serveis de Bombers

A les 06.32 hores els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi d’habitatge a Lleida (Segrià), al Gran Passeig de Ronda número 157. El foc ha afectat la cuina de l’habitatge i una persona ha resultat ferida lleu per inhalació de fum. El SEM ha activat dues ambulàncies i ha evacuat la persona ferida a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Segons els Mossos d’Esquadra, que han desplaçat tres patrulles al lloc dels fets, s’han desallotjat preventivament set pisos. A les vuit del matí el servei s’ha donat per finalitzat, les cinc dotacions de Bombers que hi han treballat s’han retirat i els veïns han pogut retornar als seus domicilis.

També aquest matí, a les 08.06 hores, s’ha rebut l’avís d’un foc d’habitatge a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), al carrer de Francesc Mestres número 10-12. En aquest cas, l’incendi s’ha originat al menjador i tot el pis i l’escala ha quedat afectat per fum. Els Bombers de la Generalitat han activat cinc dotacions i, segons el SEM, dues persones han estat ateses in situ per inhalació de fum lleu.

A la nit els Bombers de la Generalitat també han treballat en un foc de cuina a Santa Susanna (Maresme), al passatge dels Pins número 35. Ha cremat totalment la cuina i una galeria annexa, i el foc també ha afectat part del menjador i del passadís. No hi ha hagut persones ferides. Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb sis dotacions.

Port de Tarragona