Els Mossos d’Esquadra recuperen 102 telèfons mòbils robats al Sónar i fan 23 detencions durant el festival

Els Mossos d’Esquadra han recuperat 102 telèfons sostrets al llarg del festival Sónar, a l’Hospitalet de Llobregat. L’operació més important de les realitzades en aquest sentit va ser la detenció, dissabte passat, de dues dones, de nacionalitat colombiana, de 25 i 33 anys, com a presumptes autores d’un delicte de furt de telèfons mòbils. Els fets van succeir el mateix dia, cap a les 05 hores de la matinada, quan els agents es trobaven realitzant tasques de prevenció a l’interior del recinte del festival Sónar 2018 a L’Hospitalet de Llobregat.

A la sortida del festival, els agents van observar com una dona entregava a una altra dona, amb molt d’esforç, una motxilla de color negre. Als agents els hi va cridar l’atenció l’aparent pes de la motxilla i davant les sospites que podria contenir objectes de procedència il·lícita, van decidir seguir les dues dones, que marxaven caminant amb molta pressa en direcció a una parada d’autobús propera.

Moments després, els agents van aturar-les i les van identificar. Durant l’escorcoll, on una de les dones es va resistir activament a mostrar el contingut de la motxilla, els agents van trobar una gran quantitat de telèfons mòbils d’alta gamma al seu interior, concretament, 73 aparells de diverses marques i models. Davant les evidències els agents van detenir les dues dones com a presumptes autores d’un delicte de furt. Les arrestades van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Durant l’esdeveniment, que va tenir lloc els dies 15 i 16 de juny, van assistir unes 75.000 persones i es va desenvolupar amb total normalitat. Des del divendres, qualn el Sónar va obrir les seves portes, es van detenir 23 persones, concretament 13 persones el divendres i 10 persones el dissabte. D’aquestes detencions, 10 van ser com a presumptes autors de delictes de furt, 12 per salut pública i 1 per una ordre de detenció.

Durant tot el dispositiu es van recuperar un total de 102 telèfons mòbils i es van intervenir uns 1.400 euros en efectiu, 62 embolcalls de cristall, conegut també com a MDMA o metilendioximetanfetamina, 270 pastilles, 22 embolcalls de speed, 35 embolcalls de cocaïna, 15 peces d’haixix i 10 bosses de marihuana. A més a més, els agents van aixecar una acta de denúncia administrativa per revenda d’entrades i van aixecar 13 denúncies administratives més.

Port de Tarragona