El Suprem arxiva la denúncia de Torrent contra Llarena per no haver-se presentat com una querella

El Tribunal Suprem ha arxivat la denúncia presentada pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, contra Pablo Llarena i tres magistrats de la sala esmentada al no complir el requisit d’haver estat formulada mitjançant querella, com exigeix ​​l’article 406 de la Llei Orgànica del poder judicial, informa l’alt tribunal. «En haver estat presentada denúncia i no querella, és clar que no es satisfà el meritat requisit de procedibilitat, el que és suficient per acordar l’arxiu de les actuacions, sense perjudici del dret que assisteix al presentant a reproduir la seva petició en els termes assenyalats «, indica la providència d’arxiu.

La denúncia de Torrent es va formular per presumptes delictes de prevaricació judicial i detenció il·legal contra Pablo Llarena, instructor de la causa sobre l’Procés independentista de Catalunya, i els magistrats Miguel Colmenero, Francisco Monterde i Alberto Jorge Barreiro, integrants de la Sala encarregada de resoldre els recursos d’apel·lació contra les decisions de l’instructor.

Port de Tarragona