Detenen un motorista de Lloret que pujava vídeos a Instagram circulant a 250 km / h amb un dispositiu que ocultava la matrícula

La Policia Nacional ha detingut a Lloret de Mar (Girona) un motorista per circular a més de 250 km / h. i penjar els seus «gestes» en el seu perfil d’Instagram, informa el cos policial. La investigació va començar gràcies a la col·laboració ciutadana, a través de l’enviament de correus electrònics a redesabiertas@policia.es en què es posava en coneixement la difusió a través de la xarxa social Instagram d’imatges en les quals un home circulava per vies interurbanes a alta velocitat. Després de comprovar aquests fets i realitzar les primeres gestions es va aconseguir localitzar la URL on havia estat publicat el vídeo viralizado.

Després d’un minuciós anàlisi del perfil, els agents van seguir el rastre de l’usuari i el van identificar com el propietari dels perfils analitzats.

A més, els investigadors van detectar que l’home també pujava a altres xarxes socials i al seu canal de YouTube publicacions que gravava mitjançant una càmera integrada al casc i un dispositiu de control al canell. L’home gravava els vídeos amb la càmera que tenia integrada al casc, els editava i posteriorment els publicava i divulgava a través de xarxes socials i, en tots ells, intentava dificultar la seva identificació. D’altra banda, en la seva motocicleta disposava d’un sistema d’ocultació de la matrícula per evitar ser fotografiat pels radars.

De l’anàlisi final de totes les publicacions penjades per aquest usuari es va poder identificar la identitat de l’autor, la motocicleta utilitzada i les vies urbanes i interurbanes a les que, de forma reiterada, es dedicava a cometre presumptes delictes contra la seguretat viària, superant notòriament en diversos d’ells els 60 km / ha sòl urbà i 80 km / h en sòl interurbà, arribant fins i tot fins als 258 km / ha l’autopista C-32 direcció Girona a l’alçada d’Arenys de Mar.

Igualment, es va detectar que en l’última setmana abans de la seva detenció havia incrementat de forma exponencial el nombre de vídeos que pujava a les seves xarxes socials a fi de guanyar en nombre de subscriptors amb la finalitat última d’obtenir remuneració econòmica per això.

Ha estat intervinguda la motocicleta de gran cilindrada amb la qual es van cometre els fets, un casc de color negre amb un dispositiu de videogravació integrat i la càmera des de la qual realitzava els enregistraments

Port de Tarragona