Els Mossos d’Esquadra detenen una parella per robar més de quatre mil aspersors

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dissabte a Esparraguera, un home, de 32 anys, i una dona, de 30 anys, tots dos veïns de Cervera (Segarra) i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de dotze delictes de furt. Les detencions són el resultat d’una investigació oberta a principis del mes de març després de detectar-se un seguit de furts d’aspersors en finques agrícoles de la Noguera i Segrià.

Cal destacar que, a més del valor dels aspersors, els lladres causaven quantiosos danys econòmics a les finques agrícoles ja que també feien malbé la instal·lació de reg. En tenir coneixement d’aquests fets delictius es va muntar un dispositiu preventiu de vigilància per les zones rurals, es van augmentar els controls i inspeccions en deixalleries i, paral·lelament, es va obrir una investigació policial per tal d’identificar i detenir als autors

Els agents van detectar que tots els furts seguien un mateix modus operandi: es cometien durant la nit en finques amb una gran xarxa de reg per aspersió. Per sostreure’ls, tombaven tota una línia de reg i descargolaven, amb molta rapidesa, tots els aspersors. En fer aquesta acció, també danyaven la instal·lació de reg. Els investigadors van obrir varies línies d’investigació. L’especialització del robatori va orientar inicialment cap a la possibilitat de que es reutilitzessin en noves instal·lacions de reg en altres territoris. Finalment, però, va guanyar pes l’opció que es venien directament a deixalleries de fora de Lleida. La investigació va concloure el passat dissabte amb la detenció dels dos lladres quan anaven a vendre en una deixalleria d’Esparraguera, 600 aspersors que havien sostret durant la nit en una finca de Candasnos. Els agents també van realitzar una inspecció a l’empresa i van comprovar que els detinguts volien vendre els aspersors com a llautó.

Als detinguts se’ls acusa de 12 delictes de furts d’aspersors, comesos entre el 8 de març i el 26 de maig, en finques agrícoles de Térmens, Vallfogona de Balaguer, Albesa, Preixens, Torres de Segre, Alcarràs, Agramunt, Alamús, Bellcaire d’Urgell i Candasnos. En total van sostreure 4.588 aspersors i van causar danys en les finques agrícoles valorats en més de 32.000 euros. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions ja que tot apunta que haurien participat més persones donat el temps necessari per descargolar un per un els aspersors. A més, també s’està comprovant si els detinguts poden estar relacionats en altres fets similars comesos en finques de Catalunya i Aragó. Els detinguts passaran aquest matí a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.

Port de Tarragona