Quim Torra vindrà a Tarragona aquesta nit a la inauguració dels Jocs Mediterranis

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que vindrà a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona. Ho ha fet en unes paraules que han criticat l’actitud de Felip VI cap al problema català. Torra ha anunciat també una sèrie de mesures que ha decidit. «Avui hi serè. Aquests jocs es fan a Tarragona, es fan a Catalunya i s’han organitzat i pagat, sobretot, des del nostre país. I nosaltres hi serem, perquè es casa nostra. No foragitaran al president i al Govern del país de casa nostra, mai més. La presència del Monarca d’Espanya no condicionarà les nostres decisions. A Catalunya manen els catalans».

El president de la Generalitat ha anunciat també que des d’aquest moment, «ni jo ni cap membre del Govern no assistirà a cap acte convocat per la monarquia espanyola i no convidarem al Rei d’Espanya als actes que organitzi el Govern de Catalunya. Avui lliuraré al Rei d’Espanya els informes del Síndic de Greuges sobre la violència de l’1-O i la persecució penal posterior». Finalment, va anunciar que avui mateix renuncia al càrrec de vicepresident d’honor de la Fundació Princesa de Girona.

Torra ha continuat el seu discurs: «Aquest vespre no aniré a fer-me cap fotografia amb el Rei d’Espanya. No ens interessen les fotografies. Tarragonines i tarragonins us desitjo que celebreu joiosament i en pau els que sens dubte seran els millors jocs de la Mediterrània de la història. Torra ha felicitat a Ballesteros pel seu esforç en organitzar els Jocs».

 

Port de Tarragona