Un jutjat de Terrassa ordena 70 registres i preveu un centenar de detencions en una operació contra la màfia armènia a Espanya

Efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional porten a terme aquest matí en cinc províncies una operació contra la màfia armènia diversos punts d’Espanya, dedicada, entre d’altres delictes, a l’compra de partits de tennis, tràfic d’armes i drogues, així com de blanqueig de capitals, i en la qual es preveuen un centenar de detencions.

Segons han informat el departament de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, és el Jutjat d’Instrucció número 2 de Terrassa el que ha ordenat l’entrada i registre en més de 70 ubicacions en cinc províncies (Albacete, Alacant, Barcelona, ​​Madrid i València ) en el marc d’una causa que investiga l’organització criminal. En l’operació participa també l’agència europea Europol, així com agents del grup de jocs d’atzar de la UDEV (Unitat contra la delinqüència especialitzada i violenta).

Durant el dia d’avui, segons les ordres del jutge que dirigeix ​​la investigació, efectius de Mossos d’Esquadra i de Policia Nacional, en operatiu conjunt, practiquen entrades i registres en poblacions com Barcelona i dos municipis més de la comarca del Barcelonès; Madrid i altres sis municipis de la província; València i deu municipis localitzats a les comarques de la Safor, la Ribera Baixa, Horta Oest, Horta Sud, la Ribera Alta, Camp de Túria, Utiel-Requena i Horta de València; Alacant i Mitjà Vinalopó; i Albacete.
La investigació va començar el 2016 i està sota secret de sumari. En aquest moment, (8 del matí) ja hi ha tres investigats en situació de presó provisional, comunicada i sense fiança des de fa mesos. El jutge investiga la suposada comissió dels delictes, entre d’altres, de: organització criminal, robatori a casa habitada, contraban de tabac, delicte contra la salut pública i corrupció relacionada amb apostes esportives de segona categoria en tercers països.

Port de Tarragona