L’ADN porta a la banqueta a l’assassí confés de Carme, a la Pobla de Mafumet, per una violació comesa fa quinze anys

Francisco es va entregar als Mossos després de l'assassinat de Carmen, a la foto al seu costat.

La sòrdida història de l’assassinat de Carmen, la dona que regentava un bar a la Pobla de Mafumet, el 2016, està vinculada a una agressió sexual ocorreguda aquells dies. Les restes biològics d’ADN obtinguts de la víctima d’aquesta agressió, van revelar que Francisco Javier M.M. podria ser l’autor d’un tercer delicte: una violació ocorreguda el 2003. En aquell any, les proves biològiques que es van aconseguir a través de la víctima van ser etiquetades com «dubitades», ja que no se sabia a qui podrien pertànyer, en no poder-se comparar amb cap mostra «indubitada».

La detenció de l’assassí, després de lliurar-se en la comissaria dels Mossos de Campclar el 16 de desembre de 2016 va permetre conèixer que el seu ADN era la peça que faltava per identificar aquelles mostres de 2003. Així, al setembre de 2017 se li va atribuir la presumpció d’ l’autoria d’aquella agressió sexual.

El ministeri fiscal demana una pena d’entre 14 i 18 anys anys de presó per aquesta violació, que es va començar a jutjar ahir a l’Audiència de Tarragona. Francisco Javier M.M. ha manifestat no recordar res. L’acusació particular eleva a 22 anys la petició i la defensa considera que ha de ser absolt.

Port de Tarragona