L’Audiència de Tarragona jutja dilluns al còmplice de l’assassí de l’empleada del Banc de Santander a Cambrils

Imatge dels dos processats per l'atracament mortal.

La segona secció de l’Audiència Provincial de Tarragona començarà dilluns que ve, 2 de juliol, el judici contra el segon dels detinguts per l’assassinat d’una empleada del Banc de Santander a Cambrils durant un atracament ocorregut el 25 d’octubre de 2010. El fiscal sol·licita per a l’acusat una pena de 24 anys i 9 mesos de presó pel delicte d’assassinat, robatori amb intimidació i ús d’arma en grau de temptativa i delicte de tinença il·lícita d’armes, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El «primer» atracador, Manuel Amancio Álvarez, àlies «el Bravo», ja va ser condemnat a 25 anys per aquests mateixos fets en l’any 2015. Segons relata en les seves conclusions provisionals el representant del Ministeri Públic, l’individu que serà jutjat el dilluns , acompanyat del ja condemnat, van accedir a l’oficina bancària. Segons el fiscal, l’acusat portava cobert parcialment la seva cara amb una gorra de beisbol, bigoti i ulleres. Mentre el seu company es dirigia a la caixa, l’acusat vigilava l’oficina i no permetia sortir a cap dels que allí es trobaven. El seu company va disparar a la caixa contra una treballadora, Estela Calduch, natural de Sant Carles de la Ràpita, que va morir dessagnada. Era una estudiant d’Econòmiques que feia menys d’un any que treballava a l’oficina i residia a Mont-roig del Camp. Altres empleats van patir ferides.

La detenció del processat va ser una operació complicada entre Mossos, Cos Nacional de Policia, Ertzaintza i Guàrdia Civil i es va dur a terme a Bilbao el 22 de juliol del 2015.

Port de Tarragona