Sorpresa: el Gobierno respon a una pregunta del Senat que no va participar ni va facilitar la detenció de Puigdemont

La resposta del Govern a una pregunta escrita presentada al Senat per Jon Iñarritu sobre la detenció de Puigdemont a Alemanya ha deixat a tots bocabadats. Si quan es va dur a terme aquest arrest, el 25 de març de 2018, per diferents vies es va fer públic que el CNI i agents d’Informació del Cos Nacional de Policia havien facilitat la detenció, ara es nega per part de l’Executiu espanyol. La resposta literal és la següent: «Per a finalitzar, cal indicar que en el dispositiu de detenció del Sr. Carles Puigdemont i Casamajó no han participat ni mitjans tècnics ni humans espanyols». Els mitjans de comunicació nacionals es van fer ressò d’aquestes presumptes gestions de seguiment i del president de la Generalitat que ara es neguen. No en va, la justícia alemanya podria prendre mesures en el cas que s’hagués actuat per part de la Policia espanyola sense que s’hagués comunicat amb anterioritat. En aquelles setmanes també es va conèixer que Puigdemont portava en el seu automòbil una balisa de seguiment per satèl·lit des que va partir de Finlàndia.

Port de Tarragona