FLASH: El jutjat 28 de Barcelona va arxivar al gener el cas que acusava Sandro Rosell d’haver comprat un fetge a Abidal

Sandro Rosell.

El jutjat d’instrucció 28 de Barcelona va rebre, fa poc més d’un any, una inhibició per part de l’Audiència Nacional en relació a uns suposats fets delictius que implicarien a l’expresident del FC Barcelona, ​​Sandro Rosell, per una compra il·legal d’un òrgan. El jutjat va practicar una sèrie de diligències que no van permetre definir ni il·lícit penal ni el suposat autor / és. Per tant, amb informe favorable de la fiscalia, s’acorda l’arxiu de les diligències a principis d’aquest any 2018, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Segons publica La Vanguardia, Rosell va admetre en diverses converses telefòniques la «compra d’un fetge il·legal» per a l’actual secretari tècnic del Barça, Eric Abidal. El Confidencial va llançar aquest matí la notícia que les forces de seguretat de l’Estat havien interceptat trucades amb motiu del presumpte blanqueig de capitals. La magistrada Carmen Lamela va considerar que algunes d’aquestes converses podrien portar a acusar a l’ex-president del F.C. Barcelona d’un delicte de lesions per tràfic d’òrgans. Aquella causa separada del cas del blanqueig va arribar al jutjat 28 de Barcelona, ​​on ara, s’ha arxivat. D’altra banda, el diari El País publica que l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) i l’Hospital Clínic investigaran aquesta donació, que segons aquest centre mèdic barceloní, es va realitzar de forma legal i seguint els protocols establerts per als trasplantaments.

Port de Tarragona