La mort d’un jove d’un tret de la policia en un control provoca greus disturbis al carrer a la ciutat francesa de Nantes

Cotxes cremats, còctels Molotov contra la policia i un centre comercial incendiat són part dels disturbis que s’han registrat aquesta nit a la ciutat francesa de Nantes arran de la mort d’un jove en un control. Segons Le Figaró, que reprodueix el vist per testimonis, alguns encaputxats van aixecar barricades i, cap a les 11 de la nit, van cremar contenidors d’escombraries. Per frenar els desordres, la policia ha utilitzat gasos lacrimògens i al barri de Breil, on va ocórrer el fet, han acudit un fort contingent policial.

Sobre dos quarts de nou la tarda, agents policials han indicat el conductor d’un automòbil que es detingués. Segons la versió dels policies, el jove de 22 anys que conduïa el vehicle ha canviat de direcció bruscament i ha estat a punt d’atropellar un dels agents, que ha rebut un cop al genoll. Un altre dels policies del control ha tret la seva arma i ha disparat al vehicle. Una de les bales ha impactat en el jove, que ha estat traslladat a un hospital, on ha mort a les onze de la nit, segons ha informat la fiscalia.

Als pocs minuts de conèixer-se la seva mort, grups de joves van prendre els carrers i es van sentir diverses explosions, al que va seguir el llançament de còctels Molotov i l’incendi de contenidors. Un bon nombre de dotacions de bombers corren pels carrers per extingir tots els focus que es van trobant al seu pas.

Port de Tarragona