El Poder Judicial demana informació a l’Audiència i al Govern de Navarra sobre l’accés irregular a l’expedient de la Manada que va permetre saber la identitat de la víctima

Palacio del Gobierno de Navarra.

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial ha acordat avui demanar a la presidenta de l’Audiència Provincial de Navarra que informi de quan i com va tenir coneixement que s’havia produït un accés indegut a la sentència de la Manada i quines mesures es van adoptar. També sol·licita al Govern de Navarra informació sobre els continguts concrets de la formació sobre l’expedient judicial electrònic i, concretament, sobre el codi segur de verificació (CSV), que va ser impartida als membres de la carrera judicial i lletrats de l’Administració de Justícia en aquesta Comunitat i sol·licitarà el lliurament dels materials formatius.

El CGPJ ha acordat dirigir-se al Govern de Navarra per conèixer amb quines mesures de seguretat compte la Seu Judicial Electrònica per accedir al contingut íntegre de les resolucions judicials i si s’ha adoptat alguna addicional en vista del que ha passat. El CGPJ també requerirà al Govern navarrès perquè l’informi de si ha pogut acreditar quins documents concrets es van descarregar des del servidor web entre els dies 26 d’abril i 8 de maig, data en què es va tenir coneixement de la filtració de dades personals de la víctima en el procés judicial seguit davant la Secció Segona.

També determinarà si s’havia produït una vulneració de la normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal en relació amb la sentència 38/2018 de la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Navarra, notificada el passat 26 d’abril.

Els membres de la Comissió Permanent consideren que, abans d’adoptar una decisió sobre el possible funcionament regular o irregular en matèria de protecció de dades, cal demanar més informació sobre els aspectes contemplats en les diligències informatives, l’informe provisional de conclusions aprecia ‘ «un funcionament irregular en matèria de protecció de dades «per part de la lletrada de l’Administració de Justícia de la citada Secció.

Port de Tarragona