Els Mossos detenen in fraganti dues expertes en furts a turistes en botigues de Salou

Moment en que una de les dues arrestades introdueix la ma al bolso d'una turista a una botiga. / Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimecres dues dones de 30 i 34 anys, totes dues de nacionalitat romanesa, una veïna de Palma de Mallorca i l’altra amb domicili desconegut, com a presumptes autores de dos delictes de furt, un en grau de temptativa. Els fets van tenir lloc a Salou aquest dimecres quan un agent de paisà de la comissaria de Salou que feia tasques de prevenció de furts va observar com dues dones entraven i sortien en diferents botigues del carrer Saragossa.

El mosso va veure com les dones entraven en una botiga on hi havia gran afluència de gent, se situaven darrera de les persones i utilitzaven el barret d’una d’elles per amagar alguna acció envers un turista.

Davant d’això, el policia va seguir-les i va veure com realitzaven aquesta mateixa acció en altre botigues. En un d’aquests establiments, les dones es van col·locar darrera d’una dona però en fer l’acció d’intentar sostraure-li algun objectes, la víctima es va adonar, es va girar i es va encarar a les noies que ràpidament van marxar del lloc.

L’agent que continuava darrera de les dones per poder aturar-les va veure com aquestes se situaven darrera d’un grup nombrós de persones. Llavors, amb el mateix modus operandi, les dones van situar-se darrera d’un home, van utilitzar el barret per amagar l’acció d’una d’elles i li van prendre alguna cosa sense que la víctima s’adonés.

Quan les dones marxaven ràpidament pel carrer Rioja de Salou, l’agent les va poder aturar, es va acreditar com a policia i les va identificar. Es tractava de dues dones amb 55 i 9 antecedents, la majoria per delictes contra el patrimoni.

Mentre el policia les identificava, el van avisar que havia entrat una trucada a emergències on s’informava d’una temptativa de furt en una botiga de Salou. Pel que explicava la víctima, el fet coincidia amb l’incident que s’havia produït minuts abans on una dona havia recriminat a les dues dones l’intent de furt.

En l’escorcoll a les bosses de mà de les dones, l’agent va localitzar una cartera amb documentació d’un home, 500 euros en efectiu i rubles per valor de 115 euros. Es tractava de l’objecte que acabaven de furtar.

Per tot plegat, les dues dones van quedar detingudes per dos delictes de furt, un dels quals en grau de temptativa. A més, els mossos van poder retornar la cartera a l’home que havia patit el furt. Un cop fetes les diligències policials, els mossos van citar les dues dones per un judici ràpid aquest dijous al Jutjat d’Instrucció número 6 de Tarragona.

Port de Tarragona