Ingressen a presó tres homes acusats de robatoris a domicilis de Tarragona, Cambrils, Roda de Barà i Pineda de Mar

Objectes recuperats en l'operació policial.

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir el dilluns, 2 de juliol, tres homes, de nacionalitat xilena, de 32, 21 i 18 anys, un veí de Vilafranca del Penedès i els altres dos de veïnatge desconegut, com a presumptes autors de sis robatoris amb força a interior de domicili als municipis de Tarragona, Cambrils, Roda Barà (2), Girona i Pineda de Mar i per pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar arran d’una identificació realitzada el 22 de juny per la Policia Local de Martorell, la qual va permetre els investigadors iniciar les indagacions necessàries al voltant de les activitats il·lícites dels tres homes.

Gràcies a les gestions d’investigació realitzades s’han trobat indicis d’autoria de sis robatoris amb força a interior de domicili en vàries poblacions de Catalunya, més concretament Tarragona, Cambrils, Roda Barà (2), Girona i Pineda de Mar.

El grup buscava objectes fàcils de transportar i amb una sortida fàcil al mercat il·lícit, com ara diners en efectiu, joies, roba i objectes electrònics.

La investigació va permetre ubicar els domicilis emprats pel grup d’homes de nacionalitat xilena, un a Barcelona i un altre a Vilafranca del Penedès, que formarien part d’un grup criminal especialitzat en aquest tipus de robatoris.

Finalment, el dilluns 2 de juliol, els investigadors van realitzar un dispositiu per tal de detenir-los. Els agents van aconseguir detenir els tres presumptes autors dels robatoris al peatge de Vilafranca del Penedès.

Dos dies després de la detenció dels tres homes es van fer dues entrades i escorcoll, amb ordre judicial, en els domicilis dels detinguts, on es va localitzar un gran nombre d’objectes de valor sostrets. En una segona fase de la investigació s’estan analitzant tots els objectes amb l’objectiu, per una banda, de localitzar als seus propietaris legítims i així poder retornar-los els seus objectes de valor i per una altra, buscar indicis de la participació dels detinguts en altres robatoris amb força a interior de domicili. Els tres detinguts van passar dijous 5 de juliol a disposició judicial i el jutjat en funcions de guàrdia ha determinat l’ingrés a presó de tots tres.

Port de Tarragona