Prorroguen la presó provisional per als investigats per deixar en cadira de rodes a un passatger del metro de Barcelona d’una pallissa gratuïta

La magistrada Cristina Ferrando Montalva, titular del jutjat d’Instrucció número 14 de Barcelona, ha acordat prorrogar dos anys la presó provisional per a tres processats per una brutal pallissa a un passatger del metro de Barcelona que el va deixar en cadira de rodes. El fet va ocórrer el 26 de juny de 2016 a la L4 Besòs quan, els empresonats presumptament van donar puntades de peu i cops de puny al passatger sense que s’hagués detectat cap circumstància prèvia que provoqués als agressors. El passatger va patir «luxació de cristal·lí en càmera vítria i tetraplegia incompleta». A més, l’home, que va perdre parcialment la visió de l’ull, pateix una tetraparèsia, van haver de implantar-li una pròtesi a la columna vertebral, pateix un perjudici estètic important i un trastorn mental. Després dels fets se li va atorgar la incapacitat permanent absoluta.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la magistrada justifica la seva decisió en diversos fonaments. El principal d’ells és el visionat de les imatges gravades per les càmeres de seguretat, la identificació clara dels detinguts i la intervenció dels seus telèfons, on es podien llegir missatges de Whatssapp on es fa esment a la pallissa gratuïta.

A dos quarts de sis de la matinada d’aquell 26 de juny, els tres joves, acompanyats d’una altra persona van entrar sense pagar a la parada de Bogatell del Metro. Van trencar el vidre d’un extintor i van començar a pegar a la víctima, de 46 anys, sense que existís cap conflicte previ. En caure de genolls i fins i tot ja, inconscient a terra, van continuar donant-li cops de peu. La víctima de les lesions va quedar tirada a l’andana a la parada de Besòs, on va ser atès pels serveis d’emergència mentre els investigats van baixar a la parada de La Pau. Van ser detinguts a l’agost de 2016 a Badalona.

Port de Tarragona