El jutjat arxiva el procediment contra la periodista Mònica Terribas arran d’una denúncia de la Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil

El jutjat número 14 de Barcelona ha arxivat el procediment iniciat contra la periodista Mònica Terribas arran d’una denúncia de la Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil per informar dels moviments policials dies abans de l’1-O. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la jutge Cristina Ferrando, els fets que s’han denunciat no tenen un encaix concret en cap dels tipus que preveu el Codi Penal, pel que decideix el sobreseïment provisional.

Els fets que havia de valorar la titular del jutjat partien d’informacions ofertes per la presentadora de l’emissora Catalunya Ràdio sobre les evolucions d’efectius del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil el 22 de setembre de 2017, dos dies després que es realitzessin registres en el departament d’Economia de la Generalitat. La presentadora va demanar als oients que informessin dels moviments que realitzaven a la ciutat les unitats policials, el que va aixecar la indignació de l’associació d’oficials de la Guàrdia Civil, que va presentar denúncia. Malgrat no trobar encaix en el Codi Penal aquesta actuació -a criteri de la jutge- si que critica que fos «irresponsable des del punt de vista de l’ètica professional».

Port de Tarragona