El president de l’Audiència de Tarragona, Javier Hernández, opta a una plaça al Tribunal Suprem on també s’ha seleccionat a Carmen Lamela

Javier Hernández, presidente de la Audiencia Provincial de Tarragona.

El Ple del Consell General del Poder Judicial decidirà en els propers dies qui accedeix a la plaça de magistrat de la Sala Segona que va deixar vacant la mort de José Manuel Maza. Entre els sis aspirants es troba Javier Hernández García, actual president de l’Audiència Provincial de Tarragona, que ha estat preseleccionat en el procés, que s’anomena terna. Entre els noms que «competeixen» amb Hernández es troba la magistrada Carmen Lamela Díaz, actual titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3, coneguda per les seves actuacions respecte al tema del Procés a Catalunya. Concepció Espejel, una altra magistrada coneguda pel seu pas per l’Audiència Provincial de Tarragona en els anys 80 i 90, opta a una altra terna, en aquest cas per a la substitució de Julián Sánchez Melgar, actualment en situació de serveis especials. El mateix president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, opta a la mateixa plaça que Espejel, per a la qual ha estat preseleccionat.

Eren 34 els aspirants, dels quals han sortit els candidats finals, seleccionats per unanimitat.

Port de Tarragona