Intervenen un Drac de Komodo, una pistola i munició a un nord-americà resident a Cornellà de Llobregat

La Guàrdia Civil ha intervingut en un local de Cornellà de Llobregat un Drac de Komodo i una altra vintena d’animals vius (principalment rèptils) protegits pel Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES) i va procedir a la detenció d’un ciutadà nord-americà, de 43 anys d’edat, veí d’aquesta localitat, com a presumpte autor d’un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna, un altre de contraban i un delicte de tinença il·lícita d’armes, informa l’institut armat.

La investigació va començar en obtenir una informació que indicava la possibilitat que una persona pogués posseir il·legalment espècimens recollits al Conveni Internacional d’Espècies Amenaçades sense complir els requisits legalment establerts.

Les indagacions dels agents de la Guàrdia Civil van conduir a descobrir el local on presumiblement la persona investigada ocultava els animals intervinguts.
Aquesta persona es dirigia de manera regular al local on realitzava tasques de neteja, llançant posteriorment a la via pública les restes d’aigua bruta, material i excrements dels animals que es trobaven al local.

Durant el registre, els agents també van intervenir una pistola detonadora que es trobava manipulada, disponible per fer foc real, sent remesa al Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil per al seu estudi, a més de 37 cartutxos detonadors no manipulats i una caixa de 50 cartutxos detonadors manipulats. Segons EUROPOL el Drac de Komodo intervingut és el primer exemplar d’aquesta espècie, criat i adquirit il·legalment que es recupera a Europa.

Els animals intervinguts van ser dipositats en dependències del zoològic de Barcelona i al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC). Quant als dos animals verinosos (la serp de cascavell i l’escorpí) van ser lliurats a l’Escola de Natura de Parets del Vallès (Barcelona). Les diligències instruïdes van ser posades a disposició del Jutjat d’Instrucció nº 3 de Cornellà de Llobregat. L’actuació ha estat desenvolupada per agents pertanyents al SEPRONA de la Guàrdia Civil de Barcelona.

Port de Tarragona