Ingressen a presó quatre homes que pertanyen a una banda que cultivava marihuana a Almoster i Mont-roig del Camp

Foto: Mossos d'Esquadra

Quatre homes, d’entre 28 i 46 anys, de nacionalitat sèrbia i veïns d’Almoster, Mont-Roig del Camp i Salou, han ingressat a presó com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i per pertinença a grup criminal. La investigació de Mossos que va permetre la seva detenció es remunten a principis de 2017 quan es va tenir coneixement de la possible existència de plantacions de marihuana amagades a l’interior de dues cases d’Almoster i Mont-roig del Camp.

Durant la investigació els agents van detectar un grup d’homes, d’origen serbi, que de manera organitzada s’encarregaven del manteniment de les plantacions. A més, durant les vigilàncies es va comprovar que els investigats prenien moltes mesures de seguretat per no ser detectats per la policia. Un cop acreditada l’activitat il·lícita, el passat 12 de juliol es va realitzar dues entrades i perquisicions en dos domicilis d’Almoster i Mont-roig del Camp.

A l’interior van localitzar diferents estances habilitades per cultivar marihuana, amb estructures muntades i aïllades per evitar la detecció tèrmica i dificultar la seva localització. Durant l’escorcoll es va intervenir 908 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement i 36 quilograms de cabdells de marihuana secs preparats per una imminent distribució. A més, també es van trobar sofisticades instal·lacions formades per 2 extractors d’aire, 162 làmpades, 163 transformadors, 8 extractors d’aire industrial, 23 filtres de carboni, 18 ventiladors, 4 màquines d’aire condicionat, entre altre material.

També es va comissar material per facilitar el cultiu i manteniment de les plantes, com pots de fertilitzants, sacs de terra, un centenar de llavorers i diferents estris pel conreu. Els agents també van comprovar que tota la instal·lació elèctrica estava connectada fraudulentament a la xarxa. Davant les evidències els agents van detenir els tres homes que hi havia a la casa de Mont-roig del Camp i una quarta persona que estava al domicili d’Almoster.

Tot apunta que els detinguts es dedicaven a la distribució internacional de marihuana. Un cop aconseguien la substància, l’envasaven al buit i la distribuïen a l’estranger. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El detinguts van passar el dia 14 de juliol a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia de Reus, el qual va decretar l’ingrés a la presó dels quatre detinguts.

Port de Tarragona