Detingut l’home que va passar tota la nit atrinxerat a casa de Turieno i va aconseguir fugir després de ferir un guàrdia civil

Fotografia facilitada per la Guàrdia Civil de l'agressor.

ACTUALITZACIÓ: Ha estat detingut a la una d’aquesta matinada quan la Guàrdia Civil li va parar una trampa a l’intentar tornar al seu domicili.

Un veí de Turieno ha aconseguit fugar-se del setge policial a què era sotmès a casa de la localitat càntabra, on va estar atrinxerat amb una arma llarga durant onze hores. Abans de sortir sense que cap dels agents li veiés, va ferir un guàrdia civil. L’individu té antecedents per diversos delictes relacionats amb les drogues, les lesions, robatoris i atemptat a l’autoritat. El seu germà va trucar ahir a la nit a la caserna de la Guàrdia Civil alertant que l’home, Luciano J.S., de 58 anys, amenacés als seus familiars amb una arma blanca.

En arribar a la casa els agents de la Benemèrita, Luciano va prendre una escopeta i va començar a disparar indiscriminadament fins a 20 ocasions durant la matinada. Un dels trets va arribar al peu d’un guàrdia civil, que serà operat de la ferida, ingressat en un hospital. Els agents de l’Institut Armat van demanar a l’ajuntament que apagués l’enllumenat públic. Probablement, aquesta foscor va ser aprofitada pel atrinxerat per sortir de la casa per una finestra que dóna a la part posterior de la casa i poder fugir aprofitant la complicada orografia del lloc, situat en els Pics d’Europa. Així que quan el Grup d’Acció Ràpida ha entrat a la vivenda, no li ha trobat, ni a ell ni l’escopeta.

Un gran operatiu, format per guàrdies civils de Cantàbria, Astúries, Palència i Lleó, participen en la recerca de l’agressor.

L

Port de Tarragona