Ingressen a presó una banda que va cometre robatoris a Calafell i cinc localitats de Barcelona amb armes de foc

Imatge d'una càmera de seguretat d'un dels establiments atracats amb pistoles. / Mossos

Tres homes de nacionalitat espanyola i romanesa de 31, 40 i 41 anys, veïns d’Esplugues de Llobregat, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat, han estat ingressats a presó com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència i intimidació, lesions i pertinença a organització criminal. Els Mossos els van detenir el passat dilluns com pressumptes autors de sis robatoris amb violència i intimidació amb armes de foc a Calafell i cinc localitats de la província de Barcelona.

Els membres d’aquest grup criminal s’havien especialitzat en robatoris violents a establiments i empreses i, del març al juny d’enguany, van robar en una empresa de Sant Feliu de Llobregat, dos establiments de menjar ràpid de Sant Andreu de la Barca i dos supermercats de Calafell i Granollers, sempre amb violència sobre els treballadors responsables dels diners en efectiu.

El modus operandi del grup era sempre el mateix amb les tasques a desenvolupar per cadascun dels membres molt definides: els dies previs a l’assalt realitzaven tasques de vigilància i control, tant de la zona com específicament de l’establiment objectiu del robatori i recollien tota la informació relacionada amb horaris, nombre de treballadors presents en el moment del tancament de l’establiment, vies d’entrada i sortida de la zona de caixes i les vies de fugida en vehicle.

El dia del robatori els lladres feien el robatori violent exhibint armes curtes o instruments perillosos de forma molt violenta i sotmetien les víctimes a agressions físiques directes, els lligaven amb brides i sota amenaça de l’ús de l’arma de foc els obligaven a dir els codis de seguretat de les caixes fortes dels establiments.

Durant la fase d’investigació, els mossos van identificar els vehicles emprats en els robatoris, així com els membres que formaven el grup i finalment els van detenir in fraganti. Va ser el 23 de juny tot just a l’hora de tancament del supermercat, quan tres homes descendien per un forat fet a la teulada del local a Granollers i s’adreçaven a la línia de caixa per robar la recaptació de l’establiment. A la detenció també van participar unitats d‘ordre públic, donada la violència habitualment emprada pels lladres i que sempre anaven armats en els robatoris que perpetraven. Els tres detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions

Port de Tarragona