Emergència a Grècia: els incendis ja s’han cobrat 20 vides i s’han comptabilitzat més de 100 ferits

Aspecte del port del Pireo amb el cel ple de l'fum d'1 dels focus de l'incendi, Proper.

Vint persones han perdut la vida i 100 més han patit cremades en els incendis que afecten diferents regions de Grècia. El foc ha arrasat cases, vehicles i ha obligat a declarar l’estat d’emergència. Les autoritats gregues també han sol·licitat a la Unió Europea ajuda per poder extingir els incendis, que es propaguen amb rapidesa per vents que superen els 50 km / h. El més greu dels incendis s’ha registrat a Attica, on s’haurien produït el major nombre de morts.

Tres dels incendis envolten la capital grega, Atenes, on es pot contemplar un cel gris ple de fum. Tres pobles han estat evacuats i unes 300 persones es troben atrapades a casa seva. Algunes autopistes estan sent tallades per evitar que els conductors puguin morir atrapats en els seus vehicles. Més de 300 dotacions de bombers lluiten contra les flames, ajudats pels mitjans aeris, que es comptabilitzen per desenes.

Una desena de turistes danesos es va llançar al mar a la platja de Rafina i al final s’ha aconseguit rescatar el grup complet ia l’illa de Creta s’ha iniciat un dels focs, que està sent controlat per desenes d’unitats de bombers, encara que els mitjans amb què compta el país s’han quedat insuficients per cobrir aquest extens ventall de fronts que recorre Grècia.

Port de Tarragona