Guàrdia Civil i Policia Local detenen a Cunit als responsables d’una associació de fumadors de cànnabis

Efectius de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb Policia Local, han detingut els responsables d’una associació de fumadors de cànnabis a Cunit, als quals se li imputen els delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i associació il·lícita, informa l’ Subdelegació del Govern a Tarragona. Les investigacions es van iniciar durant el transcurs del mes de juny, quan es van rebre queixes veïnals relacionades amb la venda de drogues a l’interior d’una associació cannàbica.

Després d’una primera investigació es va poder confirmar l’existència que en un local situat a la travessia de la localitat, seu d’una associació cannàbica, es podria estar cometent un delicte de tràfic de drogues, ja que no només podrien estar consumint estupefaents al seu interior , sinó que presumptament també venien i distribuïen a qualsevol client per consumir fora del local, ja que eren innombrables les persones que accedien a l’interior del local, romanent en moltes ocasions un curt espai de temps, durant el qual es produïa la transacció.
Les associacions cannàbiques tenen com a objectiu difondre informació relativa al consum de cànnabis, promoure el debat social i en definitiva parlar sobre la marihuana o els seus derivats. L’associació investigada es trobava inscrita en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, però havia deixat de banda les seves finalitats com a associació de fumadors de cànnabis per crear una activitat il·legal amb l’única intenció de lucrar-se.

Els responsables de l’associació havien llogat un immoble de tres plantes, únicament amb l’objectiu de desenvolupar una activitat il·legal, per la qual cosa cadascuna de les plantes de l’immoble tenia una comesa diferent, la planta baixa s’havia condicionat com a seu de l’associació; la primera planta s’havia compartimentat per crear la infraestructura necessària per a albergar una plantació tipus indoor que proveiria l’associació i l’última planta estava condicionada com a residència.

Per aquest motiu les 7’00 hores d’avui, s’ha establert un dispositiu conjunt a fi d’explotar la informació recollida en la investigació, quan el Jutjat d’Instrucció número 5 del Vendrell va autoritzar l’entrada i registre de l’immoble, localitzant a la seu de l’associació diversos recipients a manera d’expositor contenint cabdells de marihuana i peces d’haixix de diferents varietats, etiquetades cadascuna d’elles amb el preu de venda al públic.

A la rebotiga del club es van localitzar diferents envasos i bosses envasades al buit contenint cabdells de marihuana, diverses pastilles d’haixix ocultes en una nevera, així com diversos envasos unidosi contenint cabdells de marihuana llista per a la venda i sobres amb diners en efectiu amb la recaptació diària.

A la primera planta va ser localitzada la infraestructura i el material necessari per al cultiu i acceleració del procés de producció de marihuana 3.000 euros en efectiu, ocults en una bossa i restes de cocaïna i substància de tall.

Port de Tarragona