Ingressen a presó dos homes, detinguts per una dotzena de robatoris amb força a establiments de l’Alt Camp i la Conca

Els Mossos d’Esquadra han ingresat a presó, per ordre del jutge, a dos homes de 33 i 52 anys, de nacionalitat espanyola, veïns de Montblanc i Valls respectivament, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força. Els fets van tenir lloc sobre la una de la matinada del mateix dia, al polígon industrial les Eres de l’Espluga de Francolí. Els mossos van ser alertat que havia saltat l’alarma en un establiment i van anar ràpidament al lloc. En arribar van comprovar que algú havia forçat la reixa de l’empresa i havia fet un forat en una porta de vidre.

Mentre els mossos de Montblanc confirmaven el fet i facilitaven informació sobre el robatori, diverses patrulles de Valls van establir un dispositiu de recerca, ja que una patrulla havia vist hores abans un vehicle amb dues persones amb actitud sospitosa.

Els mossos van localitzar i aturar el vehicle amb els dos ocupants i van comprovar que es tractava dels presumptes autors del robatori a l’Espluga de Francolí. A l’interior del cotxe, portaven eines, una navalla, guants. També objectes i diners que havien sostret de l’establiment. La detenció permet resoldre altres robatoris a la comarca de l’Alt Camp

Arran d’aquesta detenció, la Unitat d’Investigació de Valls es va fer càrrec del cas, ja que tenien obertes diverses diligències que apuntaven als dos homes com a presumptes autors.

Fruit de les indagacions, van descobrir que els dos detinguts serien els presumptes autors d’un robatori amb força en una benzinera de Valls el passat 28 de juny. A més, durant el mes de juliol haurien comès un robatori amb força en una casa, dos robatoris amb força en un bar restaurant i dos robatoris amb violència en dos establiments comercials de Valls.

Els investigadors també van poder acreditar que el detingut de 33 anys era el presumpte autor de quatre robatoris amb força a tres bars de Montblanc i un estanc de Valls. A més, a Reus hauria comés dos delictes d’estafa i d’usurpació d’estat civil, ja que utilitzant el DNI d’una altra persona va aconseguir retirar diners en una entitat bancària.

Tots aquests fets delictius, menys un dels robatoris en un bar de Montblanc, haurien estat perpetrats entre el 5 i el 21 de juliol.

Els dos detinguts, que acumulen una trentena d’antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Valls i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona