Els Mossos detenen un conductor que quadruplicava la taxa d’alcoholèmia permesa i que va provocar un accident múltiple al Perelló

Els Mossos d’Esquadra de Trànsit van detenir el passat 25 de juliol un home de 35 anys, de nacionalitat búlgara i veí de Vila-seca, com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat del trànsit, per conduir amb una taxa d’alcoholèmia que quadruplicava la permesa i per provocar un accident múltiple al Perelló. Pels volts de les 8 hores del mateix dia 25, agents del sector de trànsit de Tortosa feien un control a la carretera N-340, a l’alçada del quilòmetre 1.106, al seu pas per la localitat del Perelló, quan van observar un vehicle turisme que circulava en sentit sud i presentava danys a la part lateral dreta, així com la roda davantera d’aquest costat punxada.

Els agents van iniciar la marxa darrere del vehicle per tal d’aturar-lo i van observar que circulava fent ziga-zagues, de manera que posava en perill a la resta d’usuaris de la via, que en aquell moment es trobava molt concorreguda. Tot seguit, a l’alçada del quilòmetre 1.104,5 encara al terme municipal del Perelló, el vehicle va traçar un revolt envaint el carril contrari i va envestir una furgoneta que circulava en sentit nord. Aquesta maniobra va provocar un accident múltiple en el qual es van veure implicats tres vehicles més, concretament dos camions i un altre turisme, amb el resultat d’una persona ferida de caràcter lleu.

Després de provocar l’accident, el vehicle infractor va continuar la marxa i va tornar a xocar contra una tanca de protecció de la via fins que els danys soferts van fer que s’aturés. El conductor, que presentava símptomes evidents d’embriaguesa, va ser sotmès a les proves de detecció d’alcohol amb un resultat d’1,06 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de quatre vegades superior a la taxa permesa. Els agents van detenir el conductor pels delictes de conducció temerària i conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, amb resultat d’accident. El detingut va quedar en llibertat un cop va declarar en seu policial i resta pendent de ser requerit per presentar-se davant l’autoritat judicial competent.

Port de Tarragona