El BOE publica la modificació del reglament perquè tots els vehicles d’emergència portin llums blaus

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest matí de 31 de juliol la modificació del Reglament general de vehicles en el sentit que tots els vehicles d’emergència: policia, extinció d’incendis, protecció civil, salvament o assistència sanitària avisaran de la seva presència amb llums de color blau. Aquesta mesura unifica Espanya a la senyalització lluminosa que ja equipen a tot Europa els vehicles d’emergències. En l’actualitat el color d’aquesta senyal lluminós és blau per als vehicles de policia i groc per a la resta dels vehicles prioritaris.

Especifica el BOE que és una mesura llargament sol·licitada per associacions i òrgans de les administracions públiques relacionats amb els vehicles de serveis d’emergències, a més del Defensor del Poble i al Congrés dels Diputats a través de diverses proposicions no de llei. El color groc quedarà reservat per als vehicles que es trobin aturats o estacionats o circulen a una velocitat no superior als 40 km / h. mentre realitzen treballs a la via.

Port de Tarragona