Detenen a dos jubilats que van cometre trenta robatoris a oficines de Barcelona perquè la seva pensió era molt baixa

Imatge captada per una càmera de seguretat d'un dels detinguts durant un robatori.

Dos homes de 66 i 67 anys han estat detinguts pels Mossos d’Esquadra relacionats amb almenys una trentena de robatoris amb força a interior d’oficines dels districtes de Ciutat Vella i de l’Eixample de Barcelona. Els dos arrestats, que ja han ingressat a la presó, s’haurien conegut en subhastes de Barcelona i des d’aleshores van iniciar una carrera per delinquir plegats cometent robatoris en oficines del centre de Barcelona. Fruit de la investigació, els Mossos van tenir coneixement que els dos homes que estaven jubilats rebien pensions mínimes per la qual cosa havien optat per delinquir. Es dóna la circumstància que un d’ells portava un alt nivell de vida, vivia en una torre amb piscina i era col·leccionista de peces militars històriques.

Els detinguts seleccionaven prèviament els immobles on decidien actuar i descartaven els edificis on residien persones. Una vegada seleccionat l’immoble feien comprovacions durant les darreres hores de la jornada laboral per assegurar-se que no hi quedava ningú. Una vegada s’asseguraven que l’edifici estava buit forçaven les portes d’accés amb les eines que duien dins d’un maletí i sostreien material electrònic i diners.

La investigació s’ha allargat més d’un any al llarg del qual s’han fet gestions per identificar, localitzar i detenir els autors dels fets. Les imatges enregistrades per les càmeres de videovigilància van permetre identificar els dos homes i posteriorment detenir-los. En el primer cas, la detenció va tenir lloc el passat 17 de juliol, quan un dels autors dels fets estava cometent un robatori amb força en una oficina de l’Eixample. Un cop detingut, es va realitzar una entrada judicial en el seu domicili a la localitat de Lliçà d’Amunt per tal d’intervenir el material sostret i la roba utilitzada en els robatoris.

Uns dies després, el passat 25 de juliol, els mossos van detenir el segon autor dels robatoris, que ja havia estat identificat pels investigadors. Els agents van fer una entrada judicial al seu domicili on també es va intervenir la roba i complements utilitzats per l’autor durant els robatoris.

Port de Tarragona