Detenen a Vila-seca dos germans que distribuïen cocaïna dins d’ampolles de begudes alcohòliques per tot el món

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home i una dona, de 25 i 32 anys, de nacionalitat argentina, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, salut pública, en la vessant del tràfic de drogues, i blanqueig de capitals. La investigació policial va iniciar-se arran de la detenció que va realitzar la Policia Local de Vila-seca el passat 26 de desembre de 2017 quan van detectar una dona que es dirigia amb taxi a la Via Màxima de la població per entregar-li a un home una ampolla de vidre amb cocaïna líquida al seu interior.

Arran de la detenció, els agents van saber que la dona transportava cocaïna líquida en una ampolla de beguda alcohòlica i que encara no havia pogut localitzar el seu destinatari, un dels caps de l’organització criminal. La dona, que exercia dins de l’entramat criminal la funció de “driver”, va relatar als agents que havia de percebre uns 2.200 euros en concepte de “mula”.

Acte seguit, la Policia Local va detenir-la per tràfic de drogues i va traslladar tota la informació a la Unitat d’Investigació de Tarragona dels Mossos d’Esquadra que hores més tard va localitzar a Salou la proveïdora de la droga a la qual va detenir per un delicte de tràfic de droga. Les dues dones van ingressar a presó per ordre del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Davant la magnitud dels fets, la Divisió d’Investigació Criminal va assumir el cas i va constatar que la dona detinguda a Salou, subministradora de la cocaïna, setmanes després havia quedat en llibertat i que, juntament amb el seu germà, eren els caps visibles d’una organització vinculada al narcotràfic de droga amb una operativa a Salou. Així mateix, els investigadors van provar que els dos germans es dedicaven a captar persones amb greus problemes econòmics els quals utilitzaven com a correus humans de droga o també coneguts com a “drivers”.

Gestions posteriors d’investigació van permetre esbrinar que la cocaïna líquida provenia de Sud-amèrica amb destí a diversos continents tals com Europa, Àsia i Oceania.

Davant les ramificacions de l’organització criminal, els Mossos d’Esquadra van demanar una entrada i perquisició al Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona per registrar el domicili on residien els dos germans.

En el registre van localitzar diferents indicis incriminatoris com documentació relacionada amb l’organització investigada, documentació que acreditava el delicte de blanqueig de capitals, elements electrònics, material informàtic, diners en efectiu i joies, entre altres objectes d’interès. Els detinguts van passar el 25 de juliol a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona i el jutge va decretar per ambdós la seva llibertat amb càrrecs i mesures cautelars.

Port de Tarragona