La policia d’Estocolm mata un jove amb síndrome de Down que es va escapar de casa amb una metralleta de joguina

Eric Torrell

Consternació a Estocolm, a Suècia, per una actuació policial que va acabar amb la vida d’Eric Torell, un jove de 20 anys amb síndrome de Down. Tres agents li van disparar en pensar que portava una arma real, quan es tractava d’una joguina. Segons el fiscal encarregat de la investigació del cas, el jove sostenia a les mans un objecte de plàstic semblant a una arma i els policies van considerar que es tractava d’una amenaça real. La discapacitat intel·lectual del jove tirotejat li va impedir donar explicacions als policies, ja que segons la seva família la seva edat mental era la d’un nen de cinc anys. A més, la víctima patia autisme i tan sols deia «mami, mami». Els seus pares van informar que Eric es va escapar de l’apartament del seu pare a primera hora de dijous amb l’arma de joguina. El cas ha commocionat Suècia i ha generat crítiques als protocols de seguretat, ja són sis els morts a mans de policies en el que va d’any al país.

Port de Tarragona