Registres a Idental a Tarragona, Barcelona, ​​Girona i altres tretze províncies a la recerca d’indicis de frau

La Policia Nacional, a Catalunya amb l’ajuda dels Mossos d’Esquadra, estan realitzant avui 19 registres en seus i oficines de l’empresa «Idental» per tal d’assegurar els historials mèdics de milers de pacients i obtenir indicis que permetin aclarir el presumpte frau comès per la mercantil. El Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional ha encomanat a la Comissaria General de Policia Judicial aquesta investigació pels presumptes delictes d’administració fraudulenta, estafa, apropiació indeguda, falsedat documental, lesions i contra la salut pública. Els agents estan actuant a Madrid, Barcelona, ​​Màlaga, Mallorca, Tarragona, Girona, Sevilla, Castelló, Saragossa, Gijón, València (2), Cadis, Alacant (2), Almeria, Múrcia (2) i Còrdova.

La investigació es basa en l’activitat desenvolupada per l’estructura «Idental», empresa l’objecte era la prestació de serveis odontològics mitjançant un gran nombre de clíniques dentals repartides per tot el territori nacional. La mercantil hauria vingut oferint paral·lelament un sistema de finançament dels tractaments a través de diferents plataformes bancàries als usuaris de les seves clíniques. D’aquesta manera cobraven per avançat la quantitat total del tractament, mentre que els esmentats tractaments quedaven incomplets amb els consegüents perjudicis per als clients.

Finalment, i un cop obtinguda una gran quantitat de diners encara per quantificar, els tractaments es van anar interrompent i les clíniques es van anar tancant de forma gradual. Així mateix, s’investiga si els pacients eren atesos per personal no qualificat o amb baix perfil professional, i si es feia servir material de baixa qualitat.

Amb aquesta actuació es busca per una banda obtenir les proves per al total esclariment dels fets delictius que estan sent denunciats per milers d’afectats, així com facilitar que per part dels serveis de salut es disposi el necessari per salvaguardar els historials mèdics dels pacients.

Port de Tarragona