Santiago Izquierdo, el segon pres perillós d’Espanya que no torna a la presó després d’un permís en una setmana

Centre d'inserció on havia de tornar el reclús. / GM

Santiago Izquierdo Trancho és un dels presos més perillosos d’Espanya i no ha tornat d’un permís el passat 31 de juliol. Izquierdo compleix condemna al Centre d’Inserció Social Jesús Haddad Blanc, a Lleó. La policia busca a aquest home, l’expedient del delictiu dóna autèntica por. Publicava Interviú fa onze anys que havia estat condemnat a 138 anys per assassinat, segrest de funcionaris, intent d’evasió, desacatament a l’autoritat, agressió, amenaces, robatoris. Va ingressar per primera vegada a la presó quan tenia 19 anys, el 1985, acusat d’un assassinat. Dos anys després, va matar un intern de la presó després d’obligar a un funcionari a que obrís la cel·la de la víctima. Va liderar un motí i enviava als jutges cartes insultant.

Santiago Izquierdo era hàbil en els seus evasions, ja que va arribar a serrar barrots i dissimular les osques amb pasta de dents, publicava la Interviú el 2007, any en què ja portava 22 anys a la presó. Però, en quedar en llibertat, va cometre tres robatoris amb força i va ser condemnat a tres anys, que el van portar de nou a la presó. Darrerament, complia condemna en règim de semi-llibertat en el centre al qual no ha tornat fa quatre dies.

El passat 25 de juliol va ocórrer un cas similar quan Guillermo Fernández Bueno, no va tornar a la presó del Dueso, a Cantàbria. Va ser detingut cinc dies després al Senegal.

Port de Tarragona