Denuncien a dos propietaris de gossos per mutilar els animals per raons estètiques

Un dels animals mutilats / Mossos

Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona han denunciant a les poblacions de Crespià i Lloret de Mar dos propietaris de gossos de diferents races potencialment perilloses per una infracció a la llei 2/2008 de protecció dels animals, específicament per activitats il·legals de mutilació per raons estètiques.

Fruit de la informació recopilada de l’entorn de patrullatge habitual, del mateix sector de comerç d’animals domèstics i també gràcies a les cerques per internet dirigides a localitzar anuncis d’aquest tipus de pràctiques prohibides, els agents han pogut realitzar aquestes dues intervencions. En ambdós casos es va aixecar una acta dels fets que s’enviarà als Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de Girona de la Generalitat de Catalunya, per infracció a la llei 2/2008.

Per realitzar la venda en el domicili de particulars cal tenir nucli zoològic i, si la venda o donació es fa per mitja de revistes o similars, s’ha d’incloure el número de nucli zoològic que facilita el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Cal recordar que practicar mutilacions a animals sense control veterinari o en contra de les condicions i els requisits establerts per la llei de protecció dels animals es pot considerar com una infracció molt greu i es poden arribar a sancionar fins la quantia de 20.000 euros.

Segons el cas, es pot considerar un il·lícit penal de maltractament animal que pot comportar penes privatives de llibertat i inhabilitació especial fins a quatre anys per a l’exercici de la professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i també per a la seva tinença.

Port de Tarragona