Mossos d’Esquadra desarticulen una banda de carteristes del Metro de Barcelona que acumulaven 568 denúncies

Imatge d'un dels furts captats per una càmera de seguretat. / Mossos

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal de carteristes reincidents que actuava de manera estable i intensiva al metro de Barcelona. La primera de les investigades va ser denunciada per primer cop el passat 13 d’octubre però es té constància que el grup hauria arribat de manera esglaonada des de Romania a Catalunya, a començaments del 2018. Dues membres del grup van ser detingudes el passat 1 d’agost i la resta haurien fugit del país després de constatar la pressió policial, motiu pel qual s’han emès ordres de recerca i detenció.

Les sis membres que conformaven aquest grup criminal acumulen un total 1273 identificacions policials i han estat 568 denunciades. La investigació que ha permès la desarticulació d’aquest grup de furtadores reincidents, es va iniciar a principis del mes d’abril, moment en què els investigadors tenien prou indicis per acreditar que el grup actuava de manera estable i continuada, de dilluns a diumenge, al metro de Barcelona. En només quatre mesos, d’abril a juliol, havia generat un important historial delictiu amb 125 denúncies i 9 detencions per delictes de furts.

En el moment de la investigació tots les membres del grup vivien en el mateix domicili, ubicat a l’Hospitalet de Llobregat, i es desplaçaven des d’aquest municipi en metro per iniciar la jornada delinqüencial a Barcelona on se’ls detectava a partir de les 9 hores del matí. La seva activitat delictiva es centrava bàsicament en les estacions d’Urquinaona, Sagrada Família, Espanya, Sants Estació i Passeig de Gràcia.

Habitualment actuaven en grups de 2 a 4 persones i seleccionaven les seves víctimes preferiblement dones d’edat avançada i turistes. Actuaven majoritàriament a les escales i als passadissos del suburbà i robaven diners, càmeres i telèfons mòbils.

Les dues detingudes el passat 1 d’agost van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial. Un cop al carrer, una patrulla de Guàrdia Urbana les va detenir in fraganti quan assaltaven un nou turista per sostreure-li les seves pertinences. La resta del grup criminal tenen ordres de recerca i detenció i a hores d’ara no se les ha tornat a localitzar al suburbà.

Port de Tarragona