Denunciat un jove que conduïa ebri, sense carnet de conduir i que va simular les circumstàncies en què es va produir un accident

El vehicle que conduïa el jove denunciat va acabar completament calcinat. / Mossos

Els Mossos de trànsit de Figueres han instruit una denúncia penal contra un jove, de 19 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilafant, com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat del trànsit, informa el cos policial. A quarts de set del matí del mateix dia 4, els mossos van ser avisats que s’acabava de produir un accident de trànsit a la carretera de Palol (Vilanova de la Muga) i que el vehicle causant havia fugit.

Quan va arribar la patrulla, al lloc hi havia dos joves amb diverses contusions lleus i un vehicle cremant, que va quedar totalment calcinat, informa la Policia Catalana. Mentre els agents parlaven amb els nois van detectar que les explicacions que donaven eren contradictòries i incoherents.

Segons les marques de la via, el punt de col·lisió, la posició final i els danys que presentava el vehicle, tot apuntava que l’accident s’havia produït per una sortida de via, sense cap altre vehicle implicat.
Tanmateix, les marques provocades pel cinturó de seguretat al pit dels joves van constatar que el conductor del vehicle no era qui deia ser-ho, sinó l’altre jove que manifestava ser l’acompanyant.

Davant les evidències i la forta olor d’alcohol que desprenien els joves, la patrulla va fer-li la prova d’alcoholèmia a qui havia conduït el vehicle. Va donar un resultat positiu de 0.35 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.

Un cop fetes les comprovacions, els agents van constatar que el conductor no havia obtingut mai el permís de conduir. Per aquest motiu van obrir diligències penals al jove, per conduir sota els efectes de l’alcohol i per conduir sense haver obtingut mai el permís o llicència.

Serà citat properament per tal de presentar-se al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia que investiga el cas.

Port de Tarragona