Detingut a LLançà per quadruplicar la taxa d’alcoholèmia després de patir un accident

Arxiu / Archivo

Els Mossos han detingut un conductor de 45 anys, nacionalitat francesa i veí de Toulouse, a França, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària. Els fets van passar cap a dos quarts de set del matí del mateix dia 12 d’agost, a la carretera GI-612, al seu punt quilomètric 6,5 al terme municipal de Llançà (Alt Empordà), on es va produir una sortida de via d’un turisme.

Els agents, en arribar, van assistir al conductor del cotxe que estava il.lès i van veure que presentava signes evidents d’anar sota la influència de begudes alcohòliques. En fer la prova d’alcoholèmia, els mossos van comprovar que l’home donava un resultat positiu d’1,13 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de quatre vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0.25 mil·ligrams per litre en aire expirat. Per aquest motiu l’home va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària. El detingut, que no tenia antecedents, va passar a disposició del per al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual el va deixar en llibertat.

Port de Tarragona