La Guàrdia Civil intervé a Castelldefels un lleó dissecat que es venia per internet per 5.995 euros

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Barcelona han confiscat un exemplar de lleó africà dissecat, que estava a la venda per 5.995 euros en un portal d’internet de compravenda de productes de segona mà i es ha procedit a la investigació de la venedora, informa l’Institut armat en un comunicat.

La investigació va començar el passat mes de juliol quan els agents van descobrir que en un portal d’internet de compravenda de productes de segona mà hi havia un exemplar de lleó africà dissecat, a la venda a la localitat de Castelldefels (Barcelona) per 5.995 euros . Els agents van establir contacte telefònic amb la venedora del lleó per concretar una cita i poder verificar la seva existència.

El passat dia 3 d’agost, al domicili de Castelldefels es verifica, prèvia autorització de la propietària, que es tracta d’un lleó africà mascle, adult i en perfecte estat, naturalitzat per taxidèrmia i col·locat sobre una base de cartró pedra.

Aquesta espècie animal està catalogada amb alt grau de protecció a la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES).
Segons manifesta la propietària de l’animal, el seu sogre ja mort, va caçar al lleó a Namíbia en els anys 90 i el va guardar al traster del domicili.

Com a conseqüència d’aquest fet, es va procedir a la investigació de la propietària de l’animal per un suposat delicte contra la fauna per la tinença i comerç d’espècies amenaçades.
El lleó va ser portat al Servei Oficial d’Inspecció, Vigilància i Regulació d’Exportacions (SOIVRE) per a la seva anàlisi i verificació.

Un cop analitzat, el lleó ha estat dipositat temporalment al Castell Dels Tres Dragons, seu del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, ​​en el qual està a disposició de totes les persones que vulguin acudir a veure l’exemplar. Les diligències han estat remeses a la Fiscalia d’Urbanisme i Medi Ambient de Barcelona.

Port de Tarragona