Recuperen a Tarragona un camió robat a punta de pistola a Navarra per una banda que ha estat desarticulada

Imatge d'una càmera de seguretat de l'autopista on es pot veure el camió robat. / GC

La Guàrdia Civil, ha aconseguit desarticular un grup criminal acusat d’un delicte de robatori amb violència mitjançant l’ús d’arma curta de foc a un camió a Navarra, que ha estat recuperat després d’un registre realitzat a Tarragona. L’operació ha estat desenvolupada en diverses províncies, sent realitzats tres registres en domicilis, dos a Almeria i un a Tarragona i han estat detingudes 3 persones de 21, 42 i 55 anys i investigades dues més com a presumptes autores de dos delictes de robatori amb violència i intimidació, pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d’armes i detenció il·legal.

Els detinguts comptaven amb nombrosos antecedents per delictes violents, sent especialistes en «bolcades» per robar-li droga a tercers.
En la matinada del passat dia 1 de desembre, la Guàrdia Civil va tenir coneixement d’un assalt a un camió a punta de pistola als voltants de l’autopista AP-15, al terme municipal de Marcilla (Navarra).

El robatori es va perpetrar per part de quatre persones, abillades amb armilles reflectants, que es van fer passar per treballadors de conservació de carreteres, i van obligar a parar al camió travessant un cotxe a la carretera. Després d’això, dos d’ells es van acostar a la finestreta del conductor i li van dir que aquesta carretera estava tallada per obres, i immediatament després, el van forçar a sortir del vehicle, tirant a terra i copejant-li amb força, produint-li lesions de caràcter greu. Amb gran violència el van introduir a la part de darrere del turisme, on mentre l’apuntaven amb una pistola, el desvistieron i el van deixar abandonat. Posteriorment es van dur els dos vehicles, així com més de 2.000 euros en efectiu que la víctima tenia per a despeses del viatge que anava a realitzar fins a Anglaterra.

L’empleat d’un locutori implicat

Els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació van poder identificar la ruta seguida pel camió i pels dos turismes emprats per a la perpetració del robatori obtenint imatges dels autors.

Durant la investigació es va constatar que els implicats haurien emprat diverses línies telefòniques que havien estat donades d’alta sense nom o amb dades fictícies, ja que comptaven amb l’ajuda de l’encarregat d’un locutori localitzat a Almeria, el qual infringia l’obligació de registrar les veritables identitats dels titulars.

Aquest grup criminal utilitzava nombroses mesures de seguretat per dificultar la tasca policial com contravigilàncies, cotxes llançadora, utilització de telefonia sense registre i inhibidors GPS. Els Mossos d’Esquadra van recuperar el camió a la província de Tarragona.

El Jutjat d’Instrucció nº 1 de Tafalla (Navarra), ha cursat dos Ordres Europees de Detenció i Lliurament (OEDE) per a la localització i posada a disposició judicial de dues persones, de nacionalitat romanesa i espanyola respectivament, per la seva participació en els fets.

Port de Tarragona