Activada l’alerta de risc químic per una fuita d’àcid clorhídric a un camió cisterna al polígon El Segre de Lleida

El fet s'ha produit a un camió estacionat a una empresa del carrer Enginyer Mias. / GM

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta matinada el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d’alerta per una fuita en un camió situat en una empresa del carrer Enginyer Mias, al polígon industrial El Segre de Lleida. No hi ha hagut cap ferit en aquest incident.

Segons informa Protecció Civil, passades les 04.00 hores de la matinada, s’ha rebut l’avís d’una fuita, que finalment ha estat de 100 litres d’àcid clor clorhídric a causa d’una esquerda en una cisterna de 25.000 litres. Els Bombers de la Generalitat, que han desplaçat sis dotacions (el furgó de risc químic, 2 camions, 1 furgó de salvament i 2 vehicles lleugers de coordinació i comandament), han donat suport als operaris de l’empresa per contenir la fuita, han contingut el vessament amb sepiolita i han taponat els embornals. Després de controlar la fuita, s’ha procedit als transvasament que s’ha efectuat amb una motobomba de la mateixa empresa.

Vuit dotacions de Mossos d’Esquadra, han participat fent els talls de trànsit i, a petició de Bombers, han procedit al desallotjament d’una discoteca amb zona a l’aire lliure i al confinament d’un restaurant obert 24 hores propers. Protecció Civil de la Generalitat ha tancat l’alerta poc després de les 09.00 hores, un cop no hi havia cap risc.

Port de Tarragona