Hi ha indicis d’intencionalitat en el foc que ha arrasat gairebé deu hectàrees del Parc Natural del Cap de Creus, a Girona

Un incendi, presumptament intencionat, ha calcinat 9,57 hectàrees del Parc Natural del Cap de Creus, informa Bombers de la Generalitat. El foc s’ha iniciat a la zona del Coll de Pení, a Roses, a les 16.44 hores i s’han observat quatre focus que han anat iniciant-se de forma progressiva en un curt espai de temps. Aquest fet ha provocat les sospites d’Agents Rurals gironins, que afirmen que ha estat intencionat. El foc ha obligat a confinar de forma preventiva als habitants de Puig Rom i Mas Fumats, al terme de Roses.

L’incendi ha obligat a tallar la carretera que uneix Roses i Cadaquès (GI-614) i l’accés a la cala Montjui, Cala Joncols, Canyelles i Almadrava. Els quatre focus han afectat una superfície de 3,17, 3,2, 2,6 i 0,6 hectàrees, en total, 9,57 hectàrees del Parc Natural.

Entre les set i les vuit del tarda s’ha estabilitzat el foc, en què han treballat 16 medis aeris i 40 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. Als que s’han unit tres unitats d’Agents Rurals, sis d’Agrupacions de Defensa Forestal, una desena de patrulles de Mossos d’Esquadra, Policia Local, efectius de Protecció Civil i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Port de Tarragona