L’atac a la comissaria de Mossos de Cornellà es considera un fet terrorista aïllat que tenia com a objectiu la Policia

Imatge de la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista celebrat avui. / Mossos

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha declarat aquesta tarda que l’atac contra la comissaria de Cornellà de Llobregat ha de considerar-se un fet aïllat, atenint-se a les informacions que s’han pogut obtenir. Abdelouahab Taib, de 29 anys, és l’autor d’aquest atac i que ha mort a mans dels Mossos en intentar neutralitzar la seva agressió amb una arma blanca.

Les càmeres de seguretat instal·lades a la recepció de la comissaria mostraran clarament el que ha passat i en tot moment la policia catalana ha evitat donar detalls concrets que com ha estat l’atac i com s’ha repel·lit basant-se en el secret de les actuacions judicials. La principal incògnita rau en conèixer el per què va poder abalançar contra un agent quan hi ha a la recepció una zona vidre de seguretat.

La identificació s’ha dut a terme ja de forma plena, ja que, encara que l’home portava amb si un document d’identitat, ha estat a través de la necroidentificació dactilar quan s’ha pogut certificar plenament. Pel que fa als antecedents penals, a la policia catalana i espanyola no els consta cap fet, tot i que queda encara per conèixer si fos en altres països existeixen. Aquests resultats tardaran a conèixer-se, ja que «la gestió internacional és més lenta», ha declarat el comissari superior Rafael Comas.

El conseller ha felicitat els agents que van intervenir per la seva ràpida reacció a l’hora de neutralitzar l’atac i ha recordat que la Policia és un objectiu per als terroristes, especialment en situació d’alerta IV sobre V en la qual ens trobem.

Port de Tarragona