Detingut a Barcelona per ocultar la mort del seu germà durant cinc mesos per poder seguir cobrant la seva pensió

Els Mossos d’Esquadra de Sant Andreu han detingut un home de 68 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Andreu, per haver amagat la mort del seu germà des del passat mes de març. Segons l’arrestat, el seu germà va morir de forma accidental al domicili on vivien tots dos. La policia catalana el considera presumpte autor dels delictes d’estafa, omissió del deure de socors i estafa bancària.

Una trucada d’un veí va alertar els Mossos sobre el fet que hi hauria un home mort des de feia unes setmanes al domicili on vivia amb el seu germà. Una patrulla es va adreçar al domicili per a fer comprovacions respecte a la veracitat de la informació proporcionada. Quan els agents van arribar al pis els va obrir la porta un home al qual li van preguntar pel parador del seu germà. Inicialment els va respondre que ja no vivia en aquell pis i que no sabia on era. La forta pudor que sortia de l’habitatge va conduir els agents a donar credibilitat a la informació inicial i van demanar a l’home si hi podien accedir, demanda a la qual va respondre afirmativament. Els mossos van constatar que en una estança del pis hi havia el cadàver momificat d’un home, tapat amb uns llençols.

L’home els va explicar que el seu germà havia mort al març d’enguany de manera accidental. El fet que no disposés de cap pensió ni recursos econòmics de cap tipus convertia la pensió del seu germà en la seva única possibilitat de subsistència econòmica i que, per aquest motiu, no havia comunicat a ningú la seva mort.

Els agents van comprovar que el cadàver no presentava cap signe de violència tot i que caldrà esperar al resultat de l’autòpsia. El detingut passarà a disposició judicial durant les properes hores.

Port de Tarragona