Els Mossos detenen a un lladre multireincident que va robar a una desena de bugaderies autoservei de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 27 anys i de nacionalitat espanyola, veí de Barcelona, com a presumpte autor de diversos delictes de robatoris amb força i danys, concretament a bugaderies autoservei, nou a Barcelona i una a Santa Perpètua de Mogoda.  Els deu robatoris es van cometre entre el mes de febrer i juliol de 2018, a més també s’investiga l’autor per deu delictes de danys -ja que va causar destrosses en els locals- i un delicte de robatori furt d’ús de vehicle.

El lladre actuava habitualment amb el cap cobert per tal que el seu rostre no quedés enregistrat pel sistema de vídeo-vigilància i dificultar així la seva identificació. Un cop havia accedit a l’establiment, en horari d’obertura i prèvia comprovació que no hi hagués testimonis, trencava violentament les parets del voltant de les màquines rentadores per accedir a la zona de recaptació i endur-se l’efectiu que hi hagués en aquell moment o bé desplaçava les màquines rentadores i accedia a la recaptació pel forat que deixaven les màquines al moure-les.

Amb aquesta informació, el passat 20 d’agost, els mossos van localitzar i detenir l’investigat al districte d’Horta. L’home es trobava fugit de l’acció de la justícia, ja que havia incomplert l’obligació de presentar-se en un jutjat com a conseqüència d’un procediment judicial instruït per un robatori amb força també a una bugaderia de Barcelona. El detingut s’havia especialitzat en la comissió de robatoris amb força a bugaderies d’autoservei de la ciutat de Barcelona, de la seva àrea metropolitana, i fins i tot cometia els robatoris en altres indrets de la geografia catalana com per exemple Manresa o Girona. A més, es trobava en llibertat provisional des de de juliol de 2017, després d’haver estat detingut i empresonat preventivament per cometre diferents robatoris en altres bugaderies autoservei.

El lladre acumula al llarg del seu historial policial més d’una cinquantena de detencions, la majoria per robatori amb força comesos sobretot en establiments comercials. Entre els anys 2017 i 2018, hauria assaltat un total de 65 bugaderies. El detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona