Quatre detinguts a Barcelona i tres a Madrid per amagar 67 quilos de cocaïna dins de pinyes

La Policia Nacional ha detingut set persones, quatre a Barcelona i tres a Madrid en una operació contra el tràfic de drogues a la qual s’han confiscat 67 quilos de cocaïna a l’interior de pinyes buides. La substància estupefaent era transportada a l’interior de pinyes perfectament buidades i farcides amb cilindres compactes de cocaïna que eren recoberts amb un bany de cera o parafina groguenca. Així aïllaven les olors dels productes químics que conté la droga i esquivar la seva detecció. El carregament va ser localitzat a Mercamadrid i va ser necessari obrir cada pinya fins a localitzar aquelles que contenien entre 800 i 1.000 grams per peça.

La investigació va començar després de comparar la informació recopilada en altres operacions contra el narcotràfic amb aquest mateix «modus operandi». Els agents van constatar l’existència d’una empresa d’importació de fruita que, suposadament, s’encarregaria d’importar la substància estupefaent des de Llatinoamèrica.

Després de diverses gestions al voltant dels titulars d’aquesta empresa, els policies van detectar que realitzaven diverses transaccions econòmiques utilitzant altres empreses de fruites, els titulars eren persones de confiança, que s’encarregaven de la importació de les pinyes.

D’aquesta manera es va tenir coneixement de l’arribada d’un contenidor de fruita a nom d’una de les empreses investigades. El carregament procedia de Costa Rica i va arribar al port de Setúbal (Portugal) per al seu trasllat per carretera fins a Mercamadrid. Un cop a la capital, els agents van localitzar el camió quan descarregava la mercaderia en un dels molls i van procedir al seu registre.

Els policies van haver d’obrir cadascuna de les pinyes fins a trobar aquelles que contenien la droga, entre 800 i 1.000 grams per peça, localitzant un total de 67 quilos de cocaïna. Posteriorment es van realitzar les detencions de set persones a Madrid (3) i Barcelona (4) per la seva presumpta implicació en xarxa de narcotràfic.

Port de Tarragona