Un home amb antecedents queda en llibertat amb càrrecs després d’intentar atracar un banc i un supermercat a Blanes

Al detingut se li va trobar aquest ganivet de 20 centímetres. / Mossos

El titular del jutjat de Guàrdia de Blanes va deixar en llibertat el dijous passat a un home al que van detenir els Mossos d’Esquadra com a presumpte autor de dos robatoris amb violència i intimidació en grau de temptativa. El detingut té 54 anys, és de nacionalitat espanyola i veí de Blanes. El primer dels atracaments frustrats van tenir lloc a una entitat bancària, i el segon a l’interior d’un establiment comercial.

Pels volts de les dues de la tarda del 17 d’agost els mossos van tenir coneixement que un individu, amb un casc de motocicleta i armat amb un ganivet de grans dimensions, va entrar a l’interior d’una entitat bancària de la població de Blanes, al carrer Mas Enlaire. L’home, que va posar-se a la cua, de cop va exhibir el ganivet i va exigir que li donessin diners. Clients i treballadors li van recriminar el fet i l’home va marxar a peu sense sostreure res.

La investigació dels fets, a càrrec de l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona amb la col·laboració de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Blanes, va culminar amb la detenció de l’autor després que intentés robar un supermercat de l’avinguda del Parlament de Catalunya de Blanes.

Pels volts de les tres de la tarda del dia 21 d’agost el mateix individu va entrar amb una arma blanca que feia més de 20 centímetres i es va adreçar a la caixa exigint diners. La treballadora va reaccionar marxant, de manera que l’atracador va guardar el ganivet i va fugir a peu sense sostreure res.

Els agents d’investigació van muntar un dispositiu de vigilància que va finalitzar amb la detenció de l’atracador hores després. En el moment de la detenció el lladre portava a l’interior d’una butxaca un ganivet de cuina de grans dimensions que coincidia plenament amb el descrit per les víctimes i testimonis dels dos fets.

Port de Tarragona