Detingut a Castellterçol un holandès buscat per la justícia del seu país per violar i assassinar un nen d’11 anys el 1998

Efectius del Cos Nacional de Policia han detingut a Castellterçol, Barcelona, ​​a un dels criminals més buscats per les autoritats holandeses per l’agressió sexual i l’assassinat d’un nen d’onze anys a Holanda. El 1998 el menor va desaparèixer de la seva botiga de campanya quan dormia durant un campament d’estiu en què l’arrestat treballava com a monitor. L’endemà es va localitzar el cadàver del nen en una pineda a un quilòmetre del campament i des de llavors es buscava al responsable del crim. Mitjançant una recent investigació d’ADN a gran escala es va identificar el presumpte autor, que podria residir en una casa de camp en una muntanya propera a Castellterçol, a la província de Barcelona.

Es tracta d’un dels criminals més buscats per les autoritats holandeses des de fa més de 20 anys, un expert en supervivència en solitari en refugis o fins i tot coves, que ha estat detingut pels GOES de la Policia Nacional en una muntanya propera a Castellterçol quan va sortir a tallar llenya.

Els fets van passar a l’agost de 1998. El menor va desaparèixer de la seva botiga de campanya quan dormia durant un campament d’estiu en què l’arrestat treballava com a monitor. L’endemà es va localitzar el cadàver del nen en una pineda a un quilòmetre del campament. Recentment, i gràcies a una investigació d’ADN a gran escala, es va identificar el detingut com a possible autor i investigacions posteriors en el marc de la cooperació policial internacional van permetre descobrir que el mateix podria trobar-se residint en una casa solitària en una muntanya propera a Castellterçol.

Les autoritats holandesos el descriuen com un autèntic «bushcrafter»

El detingut, un dels criminals més buscats per Holanda des de fa més de 20 anys, és un experimentat muntanyenc que ha dedicat la seva vida al «scouting» ia les activitats a la muntanya, havent arribat a viatjar al Nepal – Índia – Pakistan ia escalar la Muntanya Everest. Les autoritats holandesos el descriuen com un autèntic «bushcrafter», una persona capaç de sobreviure en solitari al bosc, fent ús de refugis, cabanes de muntanya i fins i tot coves.

Els investigadors estimen que des del mes d’abril, moment en què la seva família va denunciar la seva desaparició, el presumpte assassí hauria viatjat per Europa buscant cases solitàries en què treballar a canvi de menjar.

Entre les pertinences del detingut, els agents de la Policia Nacional han trobat una gran varietat d’elements de supervivència, com, entre d’altres, instruments de pesca, un llibre de plantes silvestres comestibles, sobres de menjar deshidratat, botes i roba de muntanya de tot tipus o piles.

Port de Tarragona